Recenzie "Inimi chimice" - Krystal Sutherland




Titlu: Inimi chimice


Titlu original:Our chemical hearts


Autor:Krystal Sutherland


Editura:Storia Books


An de apariţie:2016


Nr. de pagini:368
           






Descriere:



     Henry Page nu a fost niciodată îndrăgostit. Se consideră un spirit romantic fără speranţă, căruia nu i-a fost dat să întâlnească iubirea la care spera - una de tipul celor din filme, care face inima să tresară şi să nu-I lase să doarmă şi să mănânce. În schimb, s-a mulţumit să înveţe ca să ia note mari şi să intre la o facultate bună, dar şi să devină în sfârşit redactor-şef al ziarului de liceu. În clasa a XII-a, într-o zi de joi, la prima oră, îşi face apariţia Grace Town, iar Henry îşi dă seama că totul se va schimba.


    Grace nu seamană cu fata din visurile lui - merge în baston, poartă haine baieţeşti care-i sunt prea mari şi pare să facă duş cam rar. E limpede că ceva e defect în fiinţa lui Grace, dar lui Henry i se pare cu atât mai frumoasă şi îşi doreşte mai mult ca orice s-o ajute să-şi lipească bucăţile pierdute din suflet.



Recenzie:



  "Inimi chimice" a fost pentru mine o zi însorită, după care a venit furtuna. Nu aş şti cu ce altceva să compar această carte. De asemenea, a reprezentat şi o noutate în biblioteca mea, deoarece este prima carte pe care o achiziţionez de la editura Storia Books. Se zice că prima impresie contează. Eu aş răspunde, că nu întodeauna. Dar aici avem o cu totul altă treabă.Mă bucur că prima mea impresie despre această editură este una cât se poate de bună. Cu siguranţă, la această viziune au contribuit şi copertele apariţiilor, care te atrag încă de la primele priviri. Sper ca pe viitor în biblioteca mea să se regăsească cât mai multe titluri de la ei.

   Revenind la oile noastre, avem parte de o poveste de dragoste foarte frumos creionată şi plină de replici amuzante, mai ales în prima jumătate a romanului.După cum anunţă şi descrierea, Henry este un băiat care nu a fost niciodată îndrăgostit, aflându-se în ultimul an de studiu. Însă acest an se pare că va aduce ceva noutăţi în viaţa actantului, printre care şi marea sa iubire, care nu seamănă deloc cu ceea ce şi-a imaginat el.
  În prima instanţă, mi se părea o poveste simplă, uşor clişeică care vorbeşte despre două persoane care se îndrăgostesc, totul li se pare lapte şi miere în relaţia lor, după care se ceartă şi revin iar la starea de dinainte.Totuşi cartea aceasta s-a dovedit a fi altfel. Povestea este una cât se poate de realistă, întrucât genul acesta de întâmplare se poate remarca şi în viaţa de zi cu zi, bine, excluzând mici amănunte puţin exagerate, după părerea mea. 

 Este un sentiment foare plăcut atunci când reuşeşti să găseşti o creaţie mai aproape de marele "ORIGINAL", decât altele. Krystal  m-a cucerit prin stilul său de a scrie, umorul şi încercarea de a crea ceva cât mai original. Aici întâlnim numeroase titluri din arii diferite precum  nume de filme, de muzică şi, bineînţeles, de cărţi. Personajul principal, ia ghiciţi, era mare fan Harry Potter.

 Începutul poveşti este feeric, cu o lume perfectă, o balanţă echilibrată a tot ceea ce se întâmplă, însă acest echilibru este perturbat odată cu venirea lui Grace, care s-a transferat de la East River în liceul lui Henry, pentru a o lua de la capăt  după urma unui  accident, unde iubitul ei, Dom, murise.
 Petru Henry aceasta este prima sa iubire adevărată. Dar oare cât va dura această vrajă de poveste între el şi Grace? Cât de profunde sunt sentimentele lor? Iubirea va fi suficientă să umple golurile? Întrebări peste întrebări şi un singur răspuns, pe care o să-l aflaţi dacă o să citiţi cartea.
  Ei bine, nu este vorba doar despre o poveste de iubire, ci şi despre speranţă, curaj, uitare şi acceptare.Toate se îmbină perfect şi creează o imagine mai puţin ficţională a iubirii.

 Henry Page este actantul şi totodată naratorul întregii poveşti. Este un personaj mai ciudat, căruia îi place să înveţe, are o familie aparent perfectă de care este foarte conştient şi de asemenea o prietenie foarte strânsă cu Lola, vecina sa, care are ale orientări sexuale şi Murray care este de origine australiană.
  În contrast cu acesta vine sora sa mai mare, Sadie,  care este prezenată ca o persoană extrem de inteligentă, dar care în timpul şcolii a fost un copil problemă. Din păcate sau din fericire Henry nu se aseamănă deloc cu aceasta.

Nu este o carte perfectă, însă este extrem de potrivită pentru momentele în care vrei să te relaxezi, datorită faptului că se citeşte rapid şi pătrunzi uşor în acţiune. Eu i-am oferit 4/5 nuculiţe, deoarece deşi mi-a plăcut  mult, nu a reuşit să treacă de pragul spre tărâmul cărţilor pe care eu le consider extraordinare.


Citate:


„Nu e nevoie ca dragostea să dureze o viaţă întreagă ca să poţi spune că e adevărată.Nu poţi judeca calitatea unei iubiri după durate ei.
Dacă oamenii sunt, așa cum se zice, înfăptuiți din bucățele de univers, atunci sufletul ei e făurit din stele și haos.
„Uneori se produce o explozie ca o supernova şi apoi sentimentul se risipeşte treptat. Suntem cu toţii doar inimi chimice.”
„Te iubesc aşa cum trebuie iubite anumite lucruri întunecate, în secret, undeva între umbră şi suflet.”

Rating: 

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates